Vanaf 99,-

Je huis nog slimmer

Met aanvullende modules kun je zorgen meer en gerichte ondersteuning. Kies alleen de modules die voor jouw situatie van toepassing zijn. Ook kan na verloop van tijd meer behoefte aan ondersteuning ontstaan.

Welke modules worden door ProActivated aangeboden:

Leefstijlmonitor

Door de bewegingen in een huis te analyseren kunnen afwijkingen worden gebruikt om eventuele problemen te signaleren. Wanneer normaal gesproken om 8:00 het leven in de brouwerij begint kan, bij geen activiteit, om 9:00 de buren gevraagd worden om even te polsen. Om 10:00 kan dan bijvoorbeeld een zorginstelling ingelicht worden. Op deze manier hoeft het geen dag of zelfs langer te duren voordat er hulp komt.

Medicijnkast

Als we ouder worden hebben we vaker medicijnen nodig. Deze zijn belangrijk en moeten niet vergeten worden. Deze module helpt de bewoner om de medicijnen niet te vergeten. Niet alleen helpt een digitale agenda je maar ook de medicijnkast zelf is slim. Als de medicijnkast niet is gebruikt blijft het huid de bewoners herinneren aan de medicijnen. Als het echt te lang duurt wordt een bericht gestuurd naar familie of zorginstelling.

Toilet Activiteit

We moeten allemaal naar het toilet. Dit is ook een plek waar iemand gebruik van maakt die zich niet goed voelt. Bij normaal gebruik zal het huis geen actie ondernemen maar als iemand veel te lang op het toilet zit kan bijvoorbeeld een verzorger worden ingelicht.

Badkamer Activiteit

Is het badwater niet te heet of te koud? Hoe lang staat iemand onder de douche? Ook nu kan er bij afwijkende activiteit hulp geroepen worden. Een half uur douchen is lekker maar na 2 uur moet er misschien toch even gekeken worden of er iets aan de hand is. Een medebewoner, buur of zorginstelling kan ingeschakeld worden.

Slaapkamer Activiteit

Ligt iemand veel langer dan normaal in bed? Misschien moet er dan even iemand langs gaan om te kijken of alles goed gaat. Ook kan het gewicht meegenomen worden. Als een bewoner veel gewicht verliest of juist sterk aankomt kan dit een teken zijn dat er iets aan de hand is.

De schakelaar

Het is ook mogelijk om het huis te automatiseren met schakelaars. Wanneer de bewoner thuis komt of een badkamer of slaapkamer binnenloopt kunnen lichten automatisch geschakeld worden. Ook kunnen bijvoorbeeld gordijnen en deuren gestuurd worden. Samen met de bewoners wordt gekeken waar behoefte aan is en wat mogelijk is.